Nieuws over Poelen werkgroep Brummen

Poelenwerkgroep Brummen zoekt nieuwe mensen

Na bijna 7 jaar is de poelenwerkgroep Brummen op een kritisch punt in zijn bestaan aangekomen. De organisatie wordt gedaan door slechts enkele vrijwilligers. Nu een aantal van hen om verschillende redenen stopt, is de overblijvende groep te klein geworden om de poelenwerkgroep goed te laten functioneren.

De kerngroep, die als dagelijks bestuur fungeert, heeft vastgesteld dat het voortbestaan van de groep hierdoor wordt bedreigd. Om verantwoord aan een nieuw poelenseizoen te kunnen beginnen, is versterking nodig van de kerngroep. Er is grote behoefte aan een paar initiatiefrijke en actieve mensen die tijd en energie in de organisatie van het vrijwilligerswerk kunnen en willen steken.

Wij delen onze zorg met jullie en doen een dringend beroep op jullie om met ons te proberen de groep weer op sterkte te brengen. Wanneer we daar dit jaar niet in slagen, kunnen we de inzet van de poelenwerkgroep niet langer waarborgen. We zullen onze activiteiten dan met ingang van het nieuwe jaar moeten beëindigen.

Waar zijn we naar op zoek?

Een belangrijke taak waarbij we versterking zoeken is het plannen en organiseren van poelbezoeken. In de praktijk betekent dat dat er bezoekmomenten worden afgesproken met poeleigenaren en dat op die momenten ook voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn om de geplande werkzaamheden te doen. In het voorjaar gaat het om inventarisatie en voorlichting en in het najaar om hulp bij onderhoudswerkzaamheden.

Een tweede taak waarbij we versterking zoeken is het vormgeven van communicatie, werving en voorlichting. Voor de poelenwerkgroep is het van levensbelang dat nieuwe vrijwilligers, poeleigenaren en andere belangstellenden de weg naar de groep weten te vinden. Ook zijn we actief op evenementen en bijeenkomsten. Om dat te ondersteunen zoeken we regelmatig de publiciteit, onderhouden we een website en zijn we actief op social media. Ook voor deze taak zoeken we iemand die hier een nieuwe impuls aan kan geven.

Meer weten?

Denk je dat één van deze taken iets voor jou is, of ken je iemand die dat zou willen? Laat het ons weten. We vertellen je graag meer over onze groep en de klus die daar ligt!

Anja Koning

Marja Oude Luttikhuis

Fons Smeur

www.poelenwerkgroepbrummen.nl/contact/

 

Poelencursus

De Poelenwerkgroep Brummen organiseert een gratis poelencursus voor mensen uit de omgeving Brummen. Het programma ziet er als volgt uit:


Dinsdag 17 mei - Aanleg en beheer

De cursus gaat van start met het thema aanleg en beheer waarbij Iris de Boer en Michel Hol van Natuurmonumenten jullie meenemen naar een tweetal poelen. Ze laten jullie zien wat er allemaal mogelijk is met beheer.


Maandag 30 mei - Flora en fauna

Deze avond verteld Nomi Havelaar van Stichting Landschapsbeheer Gelderland jullie van alles over het leven in en rondom de poel. Na afloop is er de mogelijkheid om het leven vanuit de poel van dichtbij te bekijken.


Maandag 13 juni - Inventarisatie

Raymond Creemers van Stichting RAVON is specialist op het gebied van inventarisatie methodieken voor amfibieën. Hij leert jullie verschillende inventarisatie technieken om de trefkans op dieren te vergroten.

 

Maandag 27 juni - Praktijkdag

Tijdens de laatste dag neemt de Poelenwerkgroep Brummen jullie mee het veld in. Jullie krijgen dan de mogelijkheid om de kennis die in de cursus is opgedaan in de praktijk toe te passen. Er zijn verschillende experts aanwezig om vragen te beantwoorden.


Aanmelden voor de cursus kan via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Geef bij het aanmelden je naam en woonplaats door.

Ontvangst is vanaf 19:00 uur bij Stichting Welzijn Brummen. Het programma zal om 19:15 uur van start gaan, we proberen alle avonden rond 21:00 af te sluiten.

Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE Brummen

 

PWB bestaat 5 jaar! Komt u ook?

Op zaterdagochtend 19 maart begint de Poelenwerkgroep in de Sterre in Tonden aan haar vijfde seizoen en u bent daarbij van 10 tot 13 uur van harte welkom. Er worden korte presentaties gegeven over de kamsalamander en de knoflookpad, een bijzondere poel in het sterrenbos wordt bezocht en u kunt met behulp van een microscoop waterdiertjes van dichtbij bewonderen. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen onze vrijwilligers u graag over hun activiteiten.

Lees meer...

 

Volg ons nu ook op facebook

Wilt u op de hoogte blijven van het werk van de poelenwerkgroep? Volg ons dan op facebook.