Poelencursus

De Poelenwerkgroep Brummen organiseert een gratis poelencursus voor mensen uit de omgeving Brummen. Het programma ziet er als volgt uit:


Dinsdag 17 mei - Aanleg en beheer

De cursus gaat van start met het thema aanleg en beheer waarbij Iris de Boer en Michel Hol van Natuurmonumenten jullie meenemen naar een tweetal poelen. Ze laten jullie zien wat er allemaal mogelijk is met beheer.


Maandag 30 mei - Flora en fauna

Deze avond verteld Nomi Havelaar van Stichting Landschapsbeheer Gelderland jullie van alles over het leven in en rondom de poel. Na afloop is er de mogelijkheid om het leven vanuit de poel van dichtbij te bekijken.


Maandag 13 juni - Inventarisatie

Raymond Creemers van Stichting RAVON is specialist op het gebied van inventarisatie methodieken voor amfibieën. Hij leert jullie verschillende inventarisatie technieken om de trefkans op dieren te vergroten.

 

Maandag 27 juni - Praktijkdag

Tijdens de laatste dag neemt de Poelenwerkgroep Brummen jullie mee het veld in. Jullie krijgen dan de mogelijkheid om de kennis die in de cursus is opgedaan in de praktijk toe te passen. Er zijn verschillende experts aanwezig om vragen te beantwoorden.


Aanmelden voor de cursus kan via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Geef bij het aanmelden je naam en woonplaats door.

Ontvangst is vanaf 19:00 uur bij Stichting Welzijn Brummen. Het programma zal om 19:15 uur van start gaan, we proberen alle avonden rond 21:00 af te sluiten.

Adres: Graaf van Limburg Stirumplein 5, 6971 CE Brummen